Poštovné ZDARMA od 900Kč a platby předem | Dárkové poukazy
774 883 555 (Po-Pá 9-16) | česká vlajka slovenská vlajka

Jak pečovat o spodní prádlo?

Moje prádlo > Blog

Jak pečovat o spodní prádlo?

 

Jak pečovat o spodní prádlo, aby bylo stále jako nové a nepoškozené?

Luxusní a vysoce kvalitní spodní prádlo je zpravidla vyrobeno velmi jemného materiálu a stejně tak bychom o něj měli pečovat. Pokud netoužíte po tom, aby Vaše podprsenka měla zdeformovaný tvar, přečtěte si pár rad, jak o spodní prádlo pečovat.

Všichni výrobci jako ideální způsob pro údržbu spodního prádla doporučují, prát spodní prádlo v rukou. V pračce se spodní prádlo rychleji opotřebuje.

Při praní v rukou použijte vlažnou vodu, nejlépe do 30°C. Doporučuje se šetrný prací prostředek, ideálně tekutý. Zásadně se nedoporučuje podprsenku ždímat a přidávat přípravky jako je aviváž nebo dokonce bělidlo - došlo by k narušení vláken a pružnosti materiálu. Praní spodního prádla v rukou je rozhodně tím nejideálnějším způsobem.

Ovšem existuje hodně žen, které se ke svému prádlu nechovají takhle šetrně. V dnešní době je technologie automatických praček na takové úrovni, že nabízejí program „Jemné ruční praní".

Pokud jste se rozhodli prát spodní prádlo v pračce, je nutné dodržovat určité rady. Podprsenku dávejte do pračky zapnutou, aby Vám háčky nepoškodili například zdobení popřípadě krajku. Ideální je, dát ji do speciálního látkového sáčku, který lze zakoupit na našem e-shopu). Díky němu nehrozí zničení nebo zatržení materiálu o buben pračky. Dokonale ochrání Vaše spodní prádlo.

Doporučená teplota při praní spodního prádla je do 30° C. Používejte jemné prací prášky, nejlépe tekuté, neboť se méně usazují v tkanině. Nepoužívejte raději aviváž, protože její částečky se zažírají do pórů materiálu. Ždímání nastavte vždy na nejnižší možné otáčky. Dále se každopádně vyhněte sušičce. Teplo ze sušičky ničí výztuž a materiál podprsenky. Po vyjmutí podprsenky z pračky urovnejte její tvar a nechte ji volně uschnout na šňůře nebo na sušáku.

Velmi důležité je i dodržovat správné skládání podprsenek, a to zejména podprsenek s kosticí a push-up podprsenek. Doporučujeme je jemně přeložit a vložit jeden košíček podprsenky do druhého tak, abyste je nezlomili a nepoškodili jejich tvar.

Dodržujte tyto rady a pečlivě dbejte na správném udržovaní Vašeho spodního prádla a budete maximálně spokojeni.

 

Novinky a akce

Novinky

Akce a slevy

Móda 2024

Dámské

Podprsenky

Kalhotky

Dámské plavky

Erotické prádlo

Dámské oblečení

Body a korzety

Dámské župany

Dámská pyžama

Dámské noční košile

Košilky, topy, tílka

Funkční oblečení

Dámská obuv

Doplňky

Pánské

Pánské boxerky

Pánské trenýrky

Pánské slipy

Pánské tanga

Pánské plavky

Trika a nátělníky

Pánské župany

Pyžama, noční košile

Unisex

Sportovní oblečení

Ponožky a punčochy

Dětské

Dětské prádlo

Oblečení holky

Oblečení kluci

Dětské plavky

Pyžama, noční košile

Dětské župany

Bydlení a domácnost

Ložní povlečení

Dětské povlečení

Prošívaný program

Ručníky, osušky a deky

Ostatní
Dnes je 19.4.2024 a svátek má Rostislav, zítra Marcela.
E-mailové novinky
Zadejte svůj e-mail a my Vás budeme informovat o akcích, slevách a novinkách. Poskytnutím e-mailové adresy potvrzujete, že jste se seznámil(a) s Podmínkami ochrany osobních údajů a souhlasíte s nimi.

Můžete se kdykoliv odhlásit.